Tisztelt Szülők!

Az iskola honlapján (www.veroceiskola.hu) már jó ideje fent vannak az egyes évfolyamokhoz tartozó taneszközlisták. Onnan tudnak tájékozódni a szükséges felszerelésekkel kapcsolatban. A felsős osztályokban a rajzlapokat az idén megpróbáljuk közösen beszerezni, ezzel elkerülve a minőségi különbségekből adódó nehézségeket.

Augusztus utolsó hetének programja:

augusztus 23-án, hétfőn 9 órától lesz az iskolai tantestületi alakuló értekezlet.

augusztus 25.-26.-27-én lesznek a pótvizsgák

augusztus 25-én, szerdán 8-16 óra között tankönyvosztás, étkezési díj befizetés szeptember hónapra

augusztus 26-án, csütörtökön 12-17 óra között tankönyvosztás, étkezési díj befizetés szeptember hónapra

augusztus 28-án, szombaton Felsőzsolcán Országos Református Tanévnyitón képviseltetjük magunkat

augusztus 30-án, hétfőn 9 órától tanévkezdő nevelőtestületi értekezlet lesz az tanévben várható programokról

augusztus 31-én, kedden 17 órakor tanévnyitó ünnepség az induló első évfolyamosok számára a református templomban. Az első évfolyam magas létszámára tekintettel érjük, hogy minden gyermekkel csak egy felnőtt kísérő jöjjön! Ünneplő ruha viselete kötelező.

szeptember 1-jén, szerdán 8 órakor az iskolaudvaron intézményi tanévnyitó a 2.-8. évfolyam számára. Ünneplő ruha ajánlott. Aznap az étkezést befizető gyermekek már intézményi étkeztetésben részesülnek.

Az iskolakezdés közeledtével a kormány az iskolákban is lehetőséget biztosít azon 12 év feletti diákok oltására, akik valamilyen oknál fogva az interneten nem tudnak időpontot foglalni. Az internetes regisztráció és időpontfoglalás továbbra is nyitott, ez a legegyszerűbb módja a gyermekek beoltatásának. Emellett augusztus 30. és 31., valamint szeptember 2. és 3. napokon az iskolákban is lesz oltási akció. A szülőknek a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímen augusztus 25-ig vissza kell jelezniük, ha ezen akció keretében kérik gyermeküknek az oltást. Az oltás Pfizer-vakcinával fog történni az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával. Az oltásra a 18 év alatti diáknak magával kell majd vinnie a kitöltött szülői hozzájáruló nyilatkozatot. Ezeket a szülők emailben megkapják. Az első oltást követően 3 hét múlva kerül sor a második oltásokra ugyanott, ahol az első oltás is történt.

Mindemellett felhívjuk a figyelmet, hogy nem kell feltétlenül megvárni az iskolai oltást, hiszen a gyermeket továbbra is könnyedén lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu holnapon, majd automatikusan időpontot lehet foglalni az oltópontokra a www.eeszt.gov.hu honlapon. 

A nyári szünetben – mint az elmúlt évek mindegyikében - az iskolában és az óvodában is történtek személyi változások. Minden évben volt olyan kolléga, akitől elbúcsúztunk, és érkeztek új kollégák az intézményünkbe. A tőlünk elbúcsúzó munkatársak pótlása mindig nehéz feladat elé állítja az iskola-óvoda vezetését. Komoly pedagógushiánnyal küzd az ország. Számos környékbeli intézményben még ma is betöltetlen pedagógus álláshelyek vannak. Az élet bármit hozhat, így az sem biztos, hogy a ma még nálunk dolgozó pedagógusok mindegyikére számíthatunk szeptemberben. Ezért aztán személyi kérdésekben számos körülményt mérlegelve, (pl. a pedagógiai munka színvonala, párosok együttműködése) az igazgatóhelyettesek – és amennyiben a körülmények azt lehetővé teszik - az érintett pedagógusok véleményét meghallgatva kerül sor a döntésre. A most kezdődő tanév előtt volt arra lehetőség, hogy a kollégák is beleszólhassanak az őket érintő személyi kérdésekbe.

Nem utolsó sorban a szakmai előrelépés szempontjából sem mindegy, hogy ki, milyen beosztásban dolgozik az intézményben. A beosztások a pedagógiai, szakmai elismerésen túl adott esetben fizetésbéli különbségekkel is járnak.

Tudjuk, hogy egy már ismert pedagógustól való elválás nem mindig könnyű. Ugyanakkor kérjük, bízzanak az intézményvezetésben! Az elmúlt évek eredményei, a szakmai munka színvonala igazolja a vezetőség szakmai hozzáértését. Személyügyi kérdésekben az intézményvezetés igyekszik minden óvodás csoport, minden iskolai osztály érdekeit szem előtt tartani, és amennyire lehet, egyenlő esélyeket, feltételeket biztosítani minden óvodásunk, iskolásunk számára.

A szünet hátralévő napjaira jó pihenést, Istentől megáldott készülődést kívánok!

Szanyó István igazgató

Verőce 2021. augusztus 18.