COVID tájékoztató

Tisztelt Szülők!
Az iskolában minden diák és tanár számára a zárt közösségi tereken a maszkviselés kötelező. A maszkot csak a tantermekben lehet levenni. Étkezni, inni is csak a tantermekben lehet. A pedagógusok kérésére a diákok a tanteremben is kötelesek maszkot viselni.
Január 15-én változtak a covid karantén szabályok!
Igazolt covidos, és az oltatlan családtagjai 7 napra kerülnek karanténba, melynek első napja a tesztelés napja. A szabályozás szerint covidos diák testvére ha oltott, jöhet iskolába, óvodába. Szülő, ha oltott, mehet dolgozni. Ám ha a szülő otthon tartja a karanténra kötelezett gyermeke testvéreit is, azt az iskola, óvoda igazolt hiányzásként regisztrálja. (A fertőzés továbbterjedésének megakadályozása szempontjából ez a logikus döntés.)
Az osztály, illetve óvodai csoport a covidos gyermek vagy pedagógus utolsó intézményben töltött napjától (ez az 1. nap) számított 5 napra kerül karanténba. A karantén alól mentesül az a gyermek, aki már legalább 1 oltást kapott, vagy aki a covidos osztálytárs, óvodai csoporttárs utolsó intézményben töltött napján hiányzott.
A szülő dönthet úgy, hogy az oltott gyermekét nem engedi iskolába, óvodába az elrendelt karantén idejére. Ez a hiányzás az osztályfőnök által igazolt hiányzásnak minősül.
A bölcsődében igazolt fertőzés esetén az adott csoportra vonatkozóan 7 nap karantént rendel el a hatóság.
Az új rendszer szerint képtelenség központilag nyilvántartani, hogy elrendelt karantén esetén ki jön iskolába, óvodába, ki nem jön, ki oltott, ki nem, aki oltott jön-e, vagy otthon marad. Ezért az étkezések megrendelésekor ezentúl nem mondjuk le központilag az ebédrendelést.
Azt mindenki egyénileg mondhatja le a veroceiskola@freemail.hu, vagy a veroceovoda@freemail.hu címeken. Az étkezés megrendelésének időpontja mindig az előző nap 9 óra. A megrendelt ebéd az intézményből a gyermek hiányzása esetén elvihető. A központilag megrendelt étkezést az intézmény mindenképpen kiszámlázza a szülők felé.
Felhívom mindenki figyelmét, hogy a határozatban foglaltak betartását a rendőrség szúrópróba szerűen ellenőrizheti.
Mindenkinek jó egészséget kívánok:
Szanyó István igazgató